0
Woonunits Flegado

Woonunits Flegado

Op vrijdag 8 november mochten we de eerste 3 van 6 woonunits verwelkomen in de achtertuin van de huizen van de woonondersteuning. Het zijn 2 blokjes van telkens 3 studio’s. 4 gelijkvloerse en 2 op eerste verdieping. Deze studio’s zullen toegankelijk zijn via een trap tussen de 2 blokjes.

Het zijn compacte studio’s met een sanitaire cel (inloopdouche, toilet en lavabo), een kitchinette met gootsteen, frigo en mogelijkheid tot plaatsing van een microgolfoven. De woonkamer biedt plaats voor een bed, kast, eettafeltje en stoel en ruimte voor een zetel en TV meubel. Er is een personenalarm aanwezig. Ieder zal zijn eigen tuintje ter beschikking hebben, op de eerste verdieping kan een dakterrasje worden voorzien.

De aankoop van de woonunits was een weloverwogen beslissing. We hoorden in de vragen van cliënten de nood aan een nieuwe vorm van woonondersteuning : semi-zelfstandig met oproepbare permanentie en in de nabijheid van onze voorziening. We gingen op zoek naar een manier om hierop snel te kunnen inspelen. De units of studio’s zijn opgetrokken in houtskeletbouw en werden in het productieatelier van de firma gebouwd en volledig schilderklaar op onze site geleverd.

Op woensdag 19 november worden de volgende drie units geleverd. Daarna volgt nog de installatie van de trap, de verbinding tussen de 2 blokjes en de buitenaanleg. We hopen midden januari de werken te kunnen afronden en verwachten dan de eerste cliënten op 1 februari! Zij staan alvast te popelen om hun nieuwe stulpje te betrekken….

11

Schrijf een reactie

16 + 5 =