Heidi

Als orthopedagoge van opleiding kwam ik terecht in een team van maatschappelijk werkers, waardoor ik iets minder voorkennis had. Ik werd meteen opgenomen in het team en leerde snel van mijn collega’s. Elke nieuwe collega wordt goed opgevangen in ons team, de sfeer is aangenaam. We hebben formele vergaderingen om cliënten te bespreken, maar soms is het ook nodig om onder elkaar even te vertellen over je dag. Het werk kan al eens zwaar worden.

Je wordt geconfronteerd met de problemen van de cliënten en dat is niet altijd even eenvoudig. Het is belangrijk dat je je goed voelt op je werk en dat is bij Flegado zeker zo. Ik haal veel voldoening uit mijn werk, omdat je de evolutie van de cliënten kan meemaken. Erna is daar een goed voorbeeld van.

Van huis tot huis

Een typische dag begint met één of twee huisbezoeken, dan werk ik wat aan de administratie en ik eindig mijn dag met nog een huisbezoek. Momenteel begeleid ik elf cliënten. Je steunt elke cliënt en het is belangrijk om te weten dat zij nog steeds hun eigen leven leiden en verantwoordelijk zijn voor hun keuzes.

Kleine bedankjes

Ik krijg ook appreciatie van de cliënten, dat is niet steeds even duidelijk. Sommigen klagen bijvoorbeeld als je op vakantie gaat en wanneer er een vervanger komt, zeggen ze dat hij het niet zo goed doet als jij. Dat wil eigenlijk zeggen dat ze appreciëren wat ik doe.

We zijn met volwassenen bezig

Flegado is voor de cliënten uniek omdat de eigenheid van de mensen hier behouden wordt. Het zijn geen kinderen maar volwassenen en zo worden ze ook beschouwd.

  • Naam: Heidi
  • Aantal jaren bij Flegado: 17
  • Hier kan je mij vinden: Individuele ondersteuning