Franky

10 jaar geleden kwam Koen voor de eerste keer naar Flegado. Hij is hier enorm graag. Zo graag dat hij zeurt wanneer we een keer met de familie op vakantie gaan. Dan vraagt hij altijd of we niet in de late namiddag kunnen vertrekken of al in de voormiddag kunnen terugkomen. Dan kan hij toch nog mee zwemmen of meedoen met judo.

In die 10 jaar heb ik hem nog nooit met tegenzin naar Flegado zien vertrekken. Als dat wel zo was, dan zou ik het zeker geweten hebben. Hij heeft het hart op de tong: “Jij bent tof, jij niet. Dat was leuk en dat niet.” Maar dat laatste heeft hij dus nog nooit gezegd over Flegado. Ja, wij zijn heel tevreden!

Gebruikersraad

Als ouder ben ik lid van de gebruikersraad van Flegado. Momenteel zijn we met 6 ouders in de gebruikersraad. We vertegenwoordigen de cliënten in gesprekken met de directie. Voor de cliënten bestaat er de cliëntenraad of cliëntenvergadering. Sommige zaken moeten eerst goedgekeurd worden door de gebruikersraad alvorens ze kunnen ingevoerd worden. Verder komen volgende zaken ook aan bod: het financiële jaarverslag, de beslissingen van de directie, wie er bijkomt en wie vertrekt, zowel cliënten als personeel. Ook wanneer men nieuwe investeringen wil doen, komt dit op de vergadering. Er staan grote veranderingen op stapel zowel voor ouders, cliënten als personeel en directie.

Kwaliteit boven

Voor ons moet kwaliteit van de begeleiding en onderlinge solidariteit de basis blijven in de nieuwe structuren. Verder ondersteunen wij met de gebruikersraad activiteiten die geld binnenbrengen zoals het Palingfestival. Bij Flegado zijn er, net als overal, mensen die het financieel wat moeilijker hebben dan anderen. Ook hen willen we erbij hebben bij activiteiten. Het zou jammer zijn als iemand niet zou kunnen mee gaan zwemmen bijvoorbeeld, leg dat maar een keer uit aan een cliënt.

  • Naam: Franky
  • Aantal jaren bij Flegado: Koen verblijft 10 jaar in Flegado
  • Hier kan je mij vinden: Dagondersteuning