Erna

Heidi is mijn vaste begeleidster bij Flegado. In november komt ze al 10 jaar bij mij over de vloer. Van in het begin gaf ze mij vertrouwen en dat had ik wel nodig. Ik heb autisme en daardoor leef ik een beetje in mijn eigen wereld. Dat maakte het voor mij moeilijk om volledig zelfstandig te wonen.

Mijn vader zei me dat ik naar Flegado moest gaan. Individuele woonbegeleiding bleek de perfecte oplossing voor mij. Wat mijn begeleider Heidi allemaal doet, is dan ook ongelofelijk. Twee keer per week komt ze bij me langs. Dan helpt ze mij met mijn financiën, brengt me sociale vaardigheden bij en soms gaan we samen naar de dokter of naar het ziekenhuis.

Bescherming

Dankzij Flegado ben ik nu uit mijn isolement gekomen. Dat is stapje voor stapje gegaan. Ik panikeerde vroeger erg snel en had ook veel angsten. Heidi neemt daar nu een stukje van over, ze geeft me zelfvertrouwen en ik voel dat ik iemand heb die me steunt. Ik voel me echt beschermd.

"Jij gaat alleen wonen"

Heidi heeft nooit veel van me geëist, maar ze stelde wel concrete doelen voor mij. In het begin zei ze: ”Jij gaat alleen kunnen wonen”. Ik was daar toen niet zo zeker van, maar we zijn 10 jaar later en het is toch gebeurd. Mijn levenskwaliteit is enorm toegenomen en daar ben ik Flegado enorm dankbaar voor.

  • Naam: Erna
  • Aantal jaren bij Flegado: 10
  • Hier kan je mij vinden: Individuele ondersteuning