Elza en Dirk

Toen Nick 21 jaar werd, kon hij niet meer op zijn school blijven. We moesten op zoek naar een andere plaats, maar dat was geen gemakkelijke opdracht. De zorg voor je kind aan iemand anders overdragen is niet gemakkelijk. Het is belangrijk dat je dit kan doen aan mensen die je vertrouwt. Zeker in de situatie van Nick is dit niet eenvoudig, want hij liep op vorige opvangplaatsen soms weg. Bij Flegado is hij nog nooit weggelopen.

Nick kwam hier terecht in een kleine groep wat ervoor zorgde dat er veel persoonlijke begeleiding was en hij zich meteen thuis voelde. Hij huppelt hier binnen en buiten, terwijl we hem op andere plaatsen soms uit de auto moesten sleuren omdat hij helemaal niet naar binnen wilde. Bij Flegado hanteren ze een juiste aanpak, iedereen kan zijn wie hij is. Je zal nooit horen dat iemand op een bepaalde stoel moet gaan zitten of dat hij beperkt wordt in wat hij kan.

Van dansen tot paardrijden

Nick puzzelt, zingt en danst graag, luistert graag naar muziek en dat kan hier allemaal. Zelfs paardrijden vindt hij geweldig. We zijn zelfs eens speciaal naar Antwerpen gegaan om met een paard en koets te gaan rijden, maar toen wilde hij dat plots niet meer (lacht). Hij maakt een onderscheid tussen activiteiten thuis en activiteiten bij Flegado.

Top begeleiding

Voor ons is Flegado uniek, maar voor Nick zeker. Iedereen is heel vriendelijk en de communicatie naar de ouders is zeer goed. Afspraken maken met de begeleiders gaat ook heel vlot. We hebben het getroffen met Flegado!

  • Naam: Elza en Dirk
  • Aantal jaren bij Flegado: Nick komt 15 jaar naar Flegado
  • Hier kan je mij vinden: Dagondersteuning