Bieke

Vanaf minuut 1 klikte het meteen tussen mij en Flegado. Ik mag dan ook werken in mooie gebouwen met zicht op de tuin. Er passeren hier veel cliënten. De sfeer is heel anders dan bij gewoon bureauwerk.

De cliënten zelf doen ook werk binnen support. Zij dekken de tafels en tellen de potjes voor de soep, vouwen de was op en doen om 11u de afwas van hun koffietassen. We krijgen dus heel veel hulp. De vriendschap die je van de cliënten krijgt is ongelofelijk. Elke dag hoor je overal mensen goedemorgen zeggen. Hier hangt een heel goede sfeer.

3 ploegen

Als afdelingshoofd support heb ik 3 ploegen die ik aanstuur: een poetsploeg, een keukenploeg en een technische dienst, tegelijk mijn chauffeursploeg. Dat betekent dat ik heel veel moet puzzelen.

De poetsploeg

De poetsploeg bestaat uit 8 dames. Ze staan in voor het onderhoud in de dag- en woonondersteuning. Zij zorgen voor de afwas, het volledige onderhoud van de kamers, de was en de strijk.

De keukenploeg

De keukenploeg zorgt iedere dag voor koffie, soep, een 4-uurtje en een warme maaltijd voor Flegado en ‘t Onzent. Ze stellen zelf de menu’s op, zorgen dat alles op voorraad is en onderhouden de keuken volgens de HACCP-normen. Dat is soms een hele papierwinkel.

De chauffeursploeg/technische dienst

Tot slot hebben we de chauffeursploeg/technische dienst. Jan, Chantal, Ben en Danny zijn onze chauffeurs. Zij halen iedere dag enkele cliënten op met het busje en brengen ze nadien ook terug naar huis. De technische dienst staat altijd klaar voor herstellingen en het onderhoud van onze prachtige tuin. We vervelen ons hier nooit!

  • Naam: Bieke
  • Aantal jaren bij Flegado: 3
  • Hier kan je mij vinden: Support