Annie en Alfons

Voor Francis in Flegado terecht kon, ging hij elke dag met de bus naar de Steiger in Bornem. Daar is hij nog een jaar gebleven en toen kon Francis voor tien weken naar Flegado waar hij uiteindelijk mocht blijven.

De overstap naar een nieuwe opvangplaats ging heel vlot, Francis was hier meteen gelukkig. Hij is sociaal, praat met iedereen en pakt iedereen vast. Het is een speelvogel en heeft geen moeilijk karakter, dus hij paste zich meteen aan. Wanneer hij voor een weekend naar huis komt, vertelt hij af en toe wel over wat hij allemaal heeft gedaan.

1 keer per jaar op vakantie

Het unieke aan Flegado is dat de cliënten vrij gelaten worden, zo kunnen ze hun kamer volledig inrichten zoals zij dat willen. Bij de dagondersteuning kunnen ze verschillende activiteiten doen. Ze koken, maken muziek en gaan zelfs 1 keer per jaar op vakantie. Francis zelf vindt het geweldig om te voetballen, Panini-stickers te verzamelen en op de computer woorden op te zoeken. Wij hebben voor hem ook een abonnement op een tijdschrift gekocht zodat hij elke week iets nieuws heeft om te bekijken.

Wij hebben geluk gehad

De deuren van Flegado staan steeds open, dus je komt en gaat wanneer je wilt. Je voelt je altijd welkom, het personeel is steeds vriendelijk, je wordt op de hoogte gehouden van activiteiten en de sfeer is heel goed. Wij hebben geluk gehad dat Francis hier meteen kon blijven, het is niet eenvoudig om zo’n goede opvang te vinden.

  • Naam: Annie en Alfons
  • Aantal jaren bij Flegado: Francis verblijft 2,5 jaar in Flegado
  • Hier kan je mij vinden: Dagondersteuning en woonondersteuning