Annelies

Wat mijn job zo uniek maakt, is dat we 1 op 1 werken.


Voor ik bij Flegado terecht kwam, werkte ik als logopediste bij BUSO Groenlaar. Mijn contract liep daar ten einde en dan ben ik via een vacature bij de Individuele Ondersteuning van Flegado terechtgekomen. Na een eerste gesprek werd ik meteen aangenomen. Ondertussen werk ik hier 12 jaar.

Mijn dag ziet er elke dag anders uit, wat mijn job zo leuk maakt. Ik doe elke dag huisbezoeken bij volwassenen met een beperking die zelfstandig wonen, alleen of met een partner/kinderen. Zij hebben ondersteuning nodig bij het alleen wonen. Deze ondersteuning kan op verschillende vlakken zijn: financieel, vrije tijd, gezondheid, … Het is erg belangrijk om de tijd te nemen, zodat mensen hun verhaal kunnen doen. Tussen de huisbezoeken door probeer ik mijn administratie bij te werken, neem ik deel aan werkgroepen,…

Wat mijn job zo uniek maakt, is dat we 1 op 1 werken. Er is een nauwe samenwerking met de cliënten, maar ook met het netwerk. We komen bij de mensen thuis, wat je toch een meer volledige kijk geeft op wie je cliënt is. Je bouwt een echte band op met de cliënten. Het is een fijne ervaring als je voelt dat er vertrouwen ontstaat.

Het mooiste moment vind ik het moment waarop je merkt dat cliënten je vertrouwen, dat ze weten wat ze aan je hebben. Als ze dit dan ook nog eens luidop uitspreken, maakt dit je dag echt goed!
  • Naam: Annelies
  • Aantal jaren bij Flegado: Sinds 2006
  • Hier kan je mij vinden: Individuele ondersteuning