Woonondersteuning Flegado

Flegado, woonondersteuning, tracht zorg op maat te bieden aan personen met een beperking met als doel de kwaliteit van leven van de cliënt centraal te stellen.


Leefgroepen

Onze cliënten wonen in 4 leefgroepen, met ongeveer 12 personen per leefgroep. Wij begeleiden volwassen personen die geen mogelijkheid hebben om zelfstandig te wonen. Bij Flegado proberen we onze cliënten een warme thuis aan te bieden, door een huiselijke sfeer te creëren waarin ze zichzelf kunnen zijn. We zorgen voor een stimulerend klimaat en een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning. We streven ernaar iedere cliënt persoonlijk die ondersteuning te geven die hij nodig heeft zodat hij een leven kan leiden naar eigen wensen, geluk en mogelijkheden. We proberen elke cliënt individueel te behandelen en zo goed mogelijk in te spelen op de vragen en noden. Dit doen we door ervoor te zorgen dat ze hun persoonlijke kamer zelf kunnen inrichten, deelnemen aan huishoudelijke activiteiten, hun sociaal netwerk kunnen uitbouwen, kunnen meedoen aan leuke avond- en weekendactiviteiten, uitstappen, enzovoort.

Persoonlijke mentor

Elke cliënt heeft een mentor. Dat is een begeleider die extra aandacht besteedt aan de cliënt. Hij/zij zorgt voor een vertrouwensrelatie met de cliënt en zijn netwerk, behartigt de belangen van zijn cliënt en is het aanspreekpunt. De mentor staat ook in voor de praktische afspraken en zorg op maat. Wij vinden het contact en overleg met de familie en het netwerk heel belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat een goede vertrouwensband tussen de woonondersteuning en het netwerk van de cliënten de kwaliteit van leven van de cliënten verhoogt.

En overdag?

Voor de dagbesteding sluiten de meeste cliënten (al dan niet voltijds) aan bij de werking van de dagondersteuning.

Logeren

In woonondersteuning zijn er ook een aantal kamers beschikbaar waar men kan komen logeren. Voor meer informatie kan u contact opnemen met onze sociale dienst.

Benieuwd naar verhalen uit de woonondersteuning?

Cliënt Veerle geeft je graag een unieke blik op het leven binnen Flegado.