Getuigenis van Winny:

"Ik studeer maatschappelijk werk aan het VSPW te Gent. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik graag mensen vooruit wil helpen. Ik was op zoek naar een stage binnen de regio waar ik woon en via via ben ik terecht gekomen bij Flegado. Daarvoor heb ik stage gelopen in een organisatie in Gent die werkt met kwetsbare gezinnen. Ik kwam terecht in een heel gedreven team. Al snel kreeg ik een aantal cliënten toegewezen en mocht ik zelfstandig op huisbezoek. Door de zelfstandigheid krijg je het vertrouwen en leer je veel bij. Als ik vragen heb, kan ik steeds terecht bij het team, de teamverantwoordelijke en de coördinator. Ik kreeg 2 mentors toegewezen die mij goed begeleiden en waarmee ik wekelijks samenkom. Zo worden zaken waarmee ik zit goed opgevolgd. Ik weet gedurende de week goed wat doen. Er zijn de huisbezoeken, de opvolging van cliënten, up-to-date houden van gegevens in het registratiesysteem, de wekelijkse teamvergadering. De doelgroep en de sector was nieuw voor mij en ik heb tot hier toe al veel bijgeleerd. Ik vind het fijn dat de cliënten dankzij onze ondersteuning in de mogelijkheid zijn om zelfstandig te wonen en te leven in de maatschappij. Naast het werk worden er jaarlijks ook een aantal activiteiten georganiseerd voor de doelgroep zoals het eindejaarsfeest en de zomeruitstap. Ook de quiz ten voordele van de hele organisatie was een fijne ervaring om mee te maken."

Getuigenis van Laura:

“Ik studeer ergotherapie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Ik zit in mijn 3de jaar. Ik koos voor deze studie, omdat ik graag met mensen werk en ze wil helpen waar zij dit nodig achten. De school koos, op basis van mijn opgegeven top 3 van doelgroepen, mijn stageplaats. De doelgroep mensen met een verstandelijke beperking stond op nummer 1. Ik ben zeer tevreden met de keuze die de school maakte. Flegado is een zeer aangename, leerrijke, vernieuwende, gestructureerde organisatie. De methodiek van Feuerstein zie ik als een enorme meerwaarde voor de organisatie en voor mijn stage-ervaring. Flegado en de doelgroep zijn voor mij een bron van inspiratie. Door de boeiende, inspirerende denkprocessen die ik voerde met mijn stagebegeleidster, heb ik besloten om een masteropleiding te volgen in pedagogische wetenschappen. Deze studie verdiept zich in gedragsstoornissen. Ik vind het enorm jammer dat het einde van mijn stage nadert. Ik kom zeker nog naar het tuinfeest.”  

Getuigenis van Urska:

"Ik zit nu in mijn tweede jaar ergotherapie, aan de Artesis Plantijn hogeschool in Antwerpen. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik graag mensen wou helpen. Hier bij Flegado zijn het allemaal lieve en leuke mensen en er heerst een toegankelijke sfeer. De cliënten geven veel liefde en ik heb heel leuke collega’s, ze zijn hier heel open en je kan altijd bij hen terecht. Ik krijg veel vrijheid en autonomie, ik leer hier heel veel bij. Ik ondersteun de begeleiders, maar daarnaast moet ik ook veel mee activiteiten begeleiden. Ook heb ik hier geleerd dat een goede begeleider een open geest moet hebben en goed moet kunnen luisteren naar de mensen. Ik ben nog niet zeker welke richting ik in de toekomst uit wil gaan. Ik heb nog niet op alle vlakken ervaring door mijn stages."