Bar Boerderie: de wortel naar een hechtere buurt

Een exclusief inclusief project. Flegado organiseerde samen met de Artevelde Hogeschool te Gent, een buurtonderzoek. We wilden samen bekijken hoe we nog meer konden inzetten op community building, met als doel de buurt meer te betrekken bij onze voorziening, meer bepaald bij onze boerderij. Vanuit dit onderzoek is het project ‘Bar Boerderie’ ontstaan.

Het betreft een bar op de boerderij waar iedereen, met of zonder beperking, samenkomt, elkaar ontmoet en zo een aangename tijd beleeft. Op Bar Boerderie kunt u een heerlijk fris pintje drinken naast Suzanne, onze ezel, genieten bij onze konijnenweide, luisteren hoe onze prei groeit en een gezellige babbel slaan met één van onze cliënten. Kortom, het is de ideale plaats om er te verpozen met vrienden en familie, na een wandeling in de buurt of een zomers fietstochtje even een tussenstop in te lassen of gewoon even te genieten van de prachtige omgeving.

Het spreekt voor zich dat we met dit project ook onze visie willen inzetten en dus de kwaliteit van leven bij de cliënten willen verhogen. We doen dit door hun mogelijkheden maximaal in te zetten zodat hun eigenwaarde en bekwaamheidsgevoel verhoogt. Cliënten krijgen de mogelijkheid hun vaardigheden in te zetten als ober, dj, afwasser en kok. Als volleerde cafébazen zullen onze cliënten u graag verwelkomen en ontvangen in onze bar!

We dromen ervan om met dit inclusieproject een samenwerking uit te bouwen tussen cliënten, medewerkers en buurtbewoners. We hopen op deze manier een buurt te creëren die voor iedereen open staat en waar een samenhorigheidsgevoel heerst.

Bar Boerderie gaat door op de boerderij van Flegado. Deze kan je terugvinden achter de sporthal van Flegado/ gemeente Puurs en is toegankelijk via de parking.

Enkele sfeerbeelden