0
Lees meer
Innovatie in de zorg

Innovatie in de zorg

Inzetten op innovatieve technologieën in de zorg : een meerwaarde voor onze cliënten!

Sinds enige tijd volgen we de evoluties van technologie in de zorg van nabij. Via de inzet op technologie kunnen we immers meer ingangspoorten aanboren om op een interactieve manier cliënten aan te zetten tot het verleggen van hun grenzen. Zo verwelkomden we ZORA de zorgrobot enige tijd geleden in onze organisatie.

Zora is de eerste robot die kan ingezet worden voor revalidatie, animatie en therapeutische doeleinden. De zorgrobot is als het ware een verlengstuk ter ondersteuning van de begeleiders. Zij bezit een waaier aan educatieve spelletjes, entertainment, verhalen en kan eveneens ingezet worden bij bewegingsactiviteiten. Momenteel experimenteren vooral onze begeleiders eerst nog met de vele mogelijkheden die Zora kan bieden ter ondersteuning in onze werking. Daarna gaan we er concreet mee aan de slag met onze cliënten.

Ook Billy-Billy kwam in ons midden, dit is een interactieve bloempot. Via slimme sensoren zal Billy-Billy aangeven wanneer hij water of extra licht nodig heeft en zal hij je dat vertellen. Via een online platform kunnen familie/vrienden/begeleiders zien hoe gelukkig Billy-Billy is en kan er een tekstbericht naar hem gestuurd worden, Billy-Billy zal dit bericht uitspreken en zorgt zo voor interactie met de cliënt/groep waar hij geplaatst werd. Er kan ook een agenda geïntegreerd worden zodat hij onthoudt en aangeeft wanneer er bijvoorbeeld iemand zal langskomen of wanneer er iets gepland staat. Het helpt de cliënt zijn dagelijks leven vorm te geven en zo lang mogelijk in eigen handen te nemen.

Een ander voorbeeld van de inzet op innovatieve technologie is de tovertafel. Door middel van speelse lichtprojecties worden cliënten aangezet om in beweging te komen en samen plezier te beleven. De tovertafel werd enige maanden geleden aangekocht.

De projector kan worden gebruikt in verschillende ruimtes daar hij voorzien is van 4 ophangsystemen.

Binnenkort volgt er nog een demo van de “Memo Ride” waarbij cliënten kunnen fietsen (hometrainer) doorheen hun verleden dmv visualisaties op een TV scherm. Wordt dus spoedig vervolgd!
0
Lees meer
SterK & Flegado

SterK & Flegado

SterK en Flegado slaan de handen in elkaar voor een exclusieve samenwerking. SterK geeft onze cliënten de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten. Samen ontwikkelen we een uniek assortiment aan producten die exclusief verkocht zullen worden via www.sterk.be. Via deze weg willen we Ines & Bart alvast heel erg bedanken voor deze unieke kans en voor hun geloof in het talent van onze cliënten.
0
Lees meer
BAR BOERDERIE

BAR BOERDERIE

Bar Boerderie: de wortel naar een hechtere buurt

Met veel trots kunnen we ons nieuw zomerprogramma aan jullie tonen. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen in onze mooie bar.

0
Lees meer
Bedankt Lions!

Bedankt Lions!

26 oktober 2018 ontvingen we tijdens een feestje ter gelegenheid van 15 jaar Woonondersteuning een cheque van Philippe Massin, voorzitter van Lions Club Klein-Brabant. Zij organiseerden hiervoor een “sociaal Fundraising Project” i.s.m. de kunstenares Natasja Lefèvre. Hartelijk dank!
0
Lees meer
FLEGAPOST

FLEGAPOST

Reeds vele jaren laten onze cliënten hun schrijfkriebels de vrije loop in een tijdschrift.
Hierin kom je meer te weten over het reilen en zeilen binnen Flegado.

Vanaf nu verschijnt dit ook digitaal en stellen wij hem dus met veel trots aan jullie voor.

Veel leesplezier!

KLIK HIER
0
Lees meer
(H)EERLIJK VERSE HUISGEMAAKTE SOEP

(H)EERLIJK VERSE HUISGEMAAKTE SOEP

Een (h)eerlijk en kwalitatief product met wortels in de sociale economie…

Zo wordt onze soep vers gemaakt in de keuken van Flegado, met behulp van sociale economie. Na -bereiding wordt de soep verpakt in afgesloten plastiek potjes met inhoud van 0,5l en 1l. De soep wordt onmiddellijk gekoeld en heeft een houdbaarheid van 14 dagen (getest in laboratorium). We kiezen er bewust voor om geen conserveermiddelen aan de soep toe te voegen. We gaan resoluut voor versheid en kwaliteit.

Bij opstart hebben we gekozen voor een selectie van 6 soepen:

  • 19 december - tomatensoep met balletjes
  • 21 december - wortelsoep
  • 26 december - erwtensoep
  • 28 december - kervelsoep
  • 2 januari - paprikasoep
  • 4 januari - preisoep

0,5L soep is te verkrijgen aan € 2,5.

1L soep is te verkrijgen aan € 4

 

In de eerste fase kan je de soep aankopen aan de balie van Flegado. Er is een koelkast waarin je de beschikbare soep kan nemen. Betalen doe je door gepast geld in het bakje te stoppen. We vertrouwen hierbij op de eerlijkheid van de koper. Na evaluatie zal blijken of dit systeem werkbaar is.

0
Lees meer
WELKOM OP BAR BOERDERIE

WELKOM OP BAR BOERDERIE

Met dank aan alle acteurs!!