0
Lees meer
Tuinfeest 2020

Tuinfeest 2020

Op zaterdag 13 juni hadden we normaal gezien de 34e editie van ons tuinfeest gehouden. Op zondag 28 juni stonden ook de ‘Schemelbertstraatfeesten’ van t’ Onzent op onze agenda.

Jullie hebben wellicht al gemerkt dat we nog geen uitnodigingsbrieven hebben verstuurd of hier op een andere manier enige ruchtbaarheid aan gegeven hebben.

Omwille van alle maatregelen en beperkingen rond het corona-virus kunnen we helaas geen tuinfeest of Schemelbertstraatfeesten organiseren met inbegrip van de juiste veiligheidsmaatregelen voor iedereen. Bovendien heeft het gemeentebestuur van Puurs – Sint-Amands alle georganiseerde activiteiten tot en met 30 juni verboden.

Gezien we ook niet in de toekomst kunnen kijken, hebben we vorige week definitief beslist om dit jaar geen tuinfeest of Schemelbertstraatfeesten te organiseren.

Dit was voor ons geen eenvoudige beslissing, vandaar dat we dit ook zo lang mogelijk uitgesteld hebben. We kunnen ook niet om het feit heen dat de jaarlijkse opbrengsten van deze feesten een zeer welgekomen financiële injectie zijn om onze verschillende afdelingen verder uit te bouwen.

Het is mogelijk om ons te steunen door een financiële bijdrage te storten op BE87.0010.9543.0494 Voor giften vanaf 40,00 euro leveren we een fiscaal attest af voor belastingvrijstelling. Als mededeling kan u ‘gift tuinfeest/Schemelbertstraatfeesten 2020’ vermelden.

We kijken samen met jullie uit naar tijden waarin we elkaar weer meer mogen ontmoeten.
0
Lees meer
Growfunding

Growfunding

Perspectief voor volwassenen met een beperking!

Onze cliënten in een veilige, covid-vrije omgeving opnieuw dagondersteuning aanbieden is onze uitdaging! Dit betekent zorgen voor meer ruimte, extra sanitair en een veilig vervoer . Dragen jullie hier een centje toe bij?

https://growfunding.be/nl/bxl/bwzkleinbrabant?archived=true

Op dit ogenblik verblijven onze 120 cliënten met een zorgvraag (omwille van een verstandelijke/en of fysische beperking) noodgedwongen thuis. Geen makkelijke opgave voor ouders, familie, netwerk. Geen makkelijke weg voor onze cliënten, hun wereld wordt kleiner, verveling en probleemgedrag nemen toe.

We willen nu reeds hun terugkeer naar hun dagactiviteiten voorbereiden. Dit zal hen opnieuw perspectief bieden.

Door Corona moeten we heel wat maatregelen nemen om de opstart van onze werking voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. We zetten in op het creëren van extra ruimtes om de social distance-regels te respecteren. Daarnaast zorgen we voor voldoende beschermingsmateriaal. We onderzoeken hoe we onze cliënten veilig vervoer kunnen aanbieden. Voor medewerkers wordt ondersteuning en coaching voorzien .

Het crisisteam en medewerkers zijn de zoektocht alvast gestart. We hebben een voldoende ruime tent gevonden om onze capaciteit aan beschikbare ruimte te verdubbelen. De logistieke ondersteuning zoekt verder naar beschermingsmiddelen en andere noodzakelijke materialen zoals extra stoelen, tafels,…Vervoersscenario’s passeren de revue…

Om deze transformatie te financieren, rekenen we op sympathisanten die ons hierbij een duwtje in de juiste richting willen geven.

Alvast bedankt!
0
Lees meer
Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil!

Rotary Willebroek Klein-Brabant deelt viooltjes uit aan begeleiders van mensen met een beperking en ondersteunend personeel van zorgvoorzieningen en gemeenten in Klein-Brabant Vaartland.

“Terecht gaat er veel hartverwarmende aandacht uit naar zorgverleners in ziekenhuizen en woonzorgcentra”, zegt Tom De Smet, huidig voorzitter van Rotary Willebroek Klein-Brabant. “Met deze actie willen we ook het personeel van zorginstellingen voor mensen met een beperking en ondersteunend gemeentepersoneel in de welverdiende bloemen zetten. We zijn blij dat we vanuit Rotary een welgemeende dank kunnen helpen overbrengen aan hen die zich dagelijks inzetten voor kwetsbaren in onze regio.” Op donderdag 2 april werden 700 viooltjes uitgedeeld aan het personeel van Flegado, Huize Eyckerheyde, t’Onzent, De Steiger, De Meerpaal en Flexpack, en aan het gemeentepersoneel van Puurs-Sint-Amands en Bornem.

Ann-Marie Morel, schepen en voorzitter Zorgbedrijf Puurs-Sint-Amands legt uit. "In deze moeilijke periode van crisis is het essentieel dat de gemeentelijke dienstverlening naar onze burgers toe zo optimaal mogelijk blijft functioneren. Onze medewerkers van de verschillende gemeentelijke diensten blijven dus paraat en zijn aan het werk, sommigen van thuis uit via telewerken maar ook heel wat gewoon op de werkvloer om alles draaiende te houden en daar zijn wij best trots op. Wij vinden het dan ook fantastisch dat ze nu op deze manier eens extra in de bloemetjes worden gezet. Dat verdienen ze ten volle!" “De lockdown in de permanente opvang van mensen met een beperking zorgt voor de nodige uitdagingen”, verklaart Katleen Verbist, coördinator Woon- en Dagondersteuning Flegado en t’Onzent. “Ouders moesten in enkele dagen tijd beslissen of ze zoon of dochter zelf thuis zouden opvangen of minstens vijf weken de zorg 24/24 7/7 helemaal over te dragen aan de zorgvoorziening. Moeilijk keuzes die zowel op ouders, de bewoners en de begeleiders een grote impact hebben. Groot respect gaat uit naar het personeel in alle voorzieningen die – niet zonder risico – zich volledig blijven inzetten voor bewoners en cliënten.”

“Het leven op Eyckerheyde z’n gewone zondagse gangetje laten gaan. Dat is wat onze fantastische groep medewerkers elke dag tracht te bereiken in deze uitzonderlijke tijden, vertelt Ruth Schelfhout, directie Huize Eyckerheyde. Respect voor alle medewerkers want zij zijn tegelijk ook moeder of vader die zorgen voor eigen kinderen thuis. In onze sector kan geen beroep gedaan worden op opvang in scholen of crèches. Die combinatie vergt extra energie en complexe planning.”

Kris Mascaux, coördinator Individuele Ondersteuning Flegado: “Ook de begeleiders die mensen individueel begeleiden kunnen nu niet meer op huisbezoek. Zij proberen via de telefoon en skype sessies zou goed mogelijk de vinger aan de pols te houden.”

Het maatwerkbedrijf Flexpack, waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt tewerkgesteld worden in verpakkings-, service en assemblage activiteiten, probeert zo lang mogelijk open te blijven. Bruno De Maeyer, gedelegeerd bestuurder verklaart: “We willen onze medewerkers zou lang mogelijk hun vertrouwde structuur laten aanhouden. Acht weken thuis zitten is voor velen een te grote uitdaging. Onze coaches en sociale dienst doen fantastisch werk om tewerkstelling te blijven aanbieden en dit binnen de strikte regels rond social distancing. Ook de gemeente helpt hierbij. Met extra tafels en stoelen konden we bijkomende refters opzetten om de 1.5m afstand overal te garanderen.”

Zeer fijn dat Rotary Willebroek Klein-Brabant helpt deze boodschap van dankbaarheid en respect uit te dragen naar al het personeel, klinkt het éénduidig vanuit alle organisatie verantwoordelijken!
0
Lees meer
Logeren in T’ Onzent

Logeren in T’ Onzent

Met enige trots kunnen we zeggen dat de cliënten van t’ Onzent vanuit Willebroek terug verhuisd zijn naar een volledig nieuw en vernieuwd gebouw te Liezele. Ondertussen zijn we gefusioneerd en horen we nog meer dan voorheen samen.

In t’ Onzent wonen slechts 24 cliënten (momenteel 22; er is nog plaats voor 2 nieuwe cliënten) en zijn er 2 mooie logeerkamers. T’ Onzent is gelegen midden in het groen omringd door bossen en velden. Omwille van deze unieke ligging, de kleinschaligheid en de prikkelarme inrichting binnenin, leggen we hier de klemtoon op rust, veiligheid en ontspanning. Achter het gebouw ligt een prachtige vijver en daarnaast staat een paviljoen. Cliënten die dit wensen kunnen daar dagelijks naar de dagbesteding.

Ook cliënten van Flegado kunnen gaan logeren in t’ Onzent en genieten van de rust. Ze kunnen ginder naar het paviljoen gaan maar kunnen ook, indien ze dit wensen, met de bus naar Flegado komen voor dagondersteuning. Zo kunnen we nog meer zorg op maat bieden. Zelfs vanuit onze woonondersteuning verhuizen naar t’ Onzent is een mogelijkheid. We zijn ervan overtuigd dat er cliënten zijn die mogelijks meer nood hebben aan rust en stilte.

0
Lees meer
BAR BOERDERIE

BAR BOERDERIE

Bar Boerderie: de wortel naar een hechtere buurt

Met veel trots kunnen we ons nieuw zomerprogramma aan jullie tonen. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen in onze mooie bar.

0
Lees meer
Bedankt Lions!

Bedankt Lions!

26 oktober 2018 ontvingen we tijdens een feestje ter gelegenheid van 15 jaar Woonondersteuning een cheque van Philippe Massin, voorzitter van Lions Club Klein-Brabant. Zij organiseerden hiervoor een “sociaal Fundraising Project” i.s.m. de kunstenares Natasja Lefèvre. Hartelijk dank!
0
Lees meer
(H)EERLIJK VERSE HUISGEMAAKTE SOEP

(H)EERLIJK VERSE HUISGEMAAKTE SOEP

Een (h)eerlijk en kwalitatief product met wortels in de sociale economie…

Zo wordt onze soep vers gemaakt in de keuken van Flegado, met behulp van sociale economie. Na -bereiding wordt de soep verpakt in afgesloten plastiek potjes met inhoud van 0,5l en 1l. De soep wordt onmiddellijk gekoeld en heeft een houdbaarheid van 14 dagen (getest in laboratorium). We kiezen er bewust voor om geen conserveermiddelen aan de soep toe te voegen. We gaan resoluut voor versheid en kwaliteit.

Bij opstart hebben we gekozen voor een selectie van 6 soepen:

  • 19 december - tomatensoep met balletjes
  • 21 december - wortelsoep
  • 26 december - erwtensoep
  • 28 december - kervelsoep
  • 2 januari - paprikasoep
  • 4 januari - preisoep

0,5L soep is te verkrijgen aan € 2,5.

1L soep is te verkrijgen aan € 4

 

In de eerste fase kan je de soep aankopen aan de balie van Flegado. Er is een koelkast waarin je de beschikbare soep kan nemen. Betalen doe je door gepast geld in het bakje te stoppen. We vertrouwen hierbij op de eerlijkheid van de koper. Na evaluatie zal blijken of dit systeem werkbaar is.

0
Lees meer
WELKOM OP BAR BOERDERIE

WELKOM OP BAR BOERDERIE

Met dank aan alle acteurs!!